BLOGLOVIN BLOGGER VIMEO FACEBOOK

Tuesday, March 12, 2013

Opiskelu

collage1111collage222
L: Viikot kuluu ihan hurjaa vauhtia! Tuntuu siltä, että olisin alottanu lukion vasta pari viikkoa sitten, mutta ensimmäinen vuosi lukiossa onki ohi jo vajaan kahden jakson päästä.. APUA!
Kävin eilen juttelemassa opon kanssa ja päädyin ottamaan pitkän matikan, kemian ja fysiikan pois... Mun lukio ei oo menny kauheen hyvin, niin ajattelin ottaa ammattipaketin (sosiaali- ja terveysala) ja miettisin, että siitä ammattipaketista ei oo ainakaan mitään haittaa, vaan se ois tavallaan semmonen ''varavaihtoehto''. Koska en kuitenkaan halua lopettaa lukiota kokonaan, ku se on semmonen yleissivistävä paikka, viihdyn sillä mun kavereitten kanssa  ja pärjään ihan kohtuullisesti.  Oon muutenki nyt miettiny viimeaikoina tosi paljon mun tulevaisuutta, tulevaa ammattia ja asuinpaikkaa.
Mikäs teijän unelma ammatti on ? :)

61 comments:

 1. oma unelma ammattini on psykologi, kuullostaa varmaan oudolta mutta rakastan kuunnella muita ihmisiä ja auttaa niin paljon kuin mahdollista ! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. toi ois kyl tosi ihana ammatti :)

   Delete
 2. et oo ainut jolla on ongelmia lukiossa. mäkin oon tosiaa lukion ekalla ja ongelmia on, mutta oon kuullu et muillakin on ollu mut sit kun he ovat menneet kakkoselle ni koulumenestys on parantunut. (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. toivottavast se koulumenestys sit oikeesti paranis mullaki ensi vuonna :)

   Delete
 3. mun unelma-ammatti on toimittaja :3 rakastan kirjottaa ja myös valokuvata

  ReplyDelete
 4. Hei pakko kysyy mikä toi ammattipaketti on kun en oo koskaa kuullutkaa?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. semmonen et lukio on pää koulu ja sit vuodes on pari jaksoo amikses mut silti lopetan lukion ihan normaalisti ja lukion jälkeen mul on viel vuos amikses :D eli suoritan lukion ja amiksen samaa aikaa :)

   Delete
 5. Oot ihan super super nätti! :-) Ja mun unelma-ammatti olis liikuntaneuvoja :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitoksia! :) ja kivalta kuulostaa! muaki kiinnostaa kaikki liikunta ja terveys alat tai semmoset :)

   Delete
 6. Minun unelma-ammatti on uutistenlukija, en vain tiedä mitä kautta sinne pääsisi opiskelemaan.. Lukio ainaki suuntana ens syksynä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. en oo ikinä kuullu, et jollai ois unelma ammattina uutislukija :D mut kylhän niitäki tarvitaan :D miten semmoseks ees opiskellaa? :D

   Delete
  2. Voisin heittää veikkauksen, että jos lähdet puhe- tai mediaviestinnän tapaisille jatko-opinnoille lukion jälkeen, niin etenemisen johdosta todennäköisesti päätyisit uutistenlukijaksi. Se tosin varmaan vaatii alalta pitkäaikaista kokemusta. Ja sen, että joku vanhemmista jää eläkkeelle :P siis journalismia lähtisit opiskelemaan.

   Delete
 7. Teillä on niin ihana blogi luen näitä postauksia innolla! :)

  ReplyDelete
 8. Mun lukioaikoina eka vuosi oli kaikista pahin juuri sen vuoksi, kun se koulutehtävien määrä ainakin kolminkertaistui ja kokeiden tasot nousi niin paljon verrattuna ysiluokkaan. Mutta kun menin kakkoselle, niin hommat alkoi sujua kuin itsestään, ja koulunkäynti helpottui kovasti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. toivottavast mullaki sujuis sitten ensi vuonna paremmin :)

   Delete
 9. Sut vois hyvin kuvitella just jollain sosiaalialalla! Lukion suorittaminen vähän heikommillakin arvosanoilla on tosi hieno saavutus ja sit on huikee fiilis kun saa sen valkolakin päähän! Tsemppii paljon :) Mun haaveammatti olis varmaan lääkäri tai neurologi. Arkkitehdin ammatti olis kans mielenkiintoinen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun unelma ammatti on aina ollu hammaslääkäri, mut nyt totesin et must ei semmosta tuu ... yläasteel mua alko kiinnostaa kans silmäoptikko, tai oikeastaan mua kiinnostaa kaikki alat missä ollaan ihmisten kanssa tekemisissä ja just jotain terveyteen tai liikuntaan liittyvää :)

   Delete
 10. multakin lähti juuri kyseiset aineet pois! muuten pärjään paremmin kuin yläasteella, unelma-aloja on mm. oikeustieteet ja kauppis :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun pitäis vissii sit vaa alkaa panostaa vähän enemmän :)

   Delete
 11. Heii en oo koskaan kuullu tommosta ku ammattipaketti! Mutta mulla oli kanssa tosi rankkaa lukion ekana vuonna, siis että oli liian suuri homma siinä opiskelussa.Aloitin myös pitkällä matikalla ja fysiikalla ja molemmat jäi kesken. Niin hain sitten viime kevään yhteishaussa just sosiaali- ja terveysalalle ja nyt opiskelen sitten molempia ja on kyllä mukavasti keventänyt tota lukio taakkaa! (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. semmonen et lukio on pää koulu ja sit vuodes on pari jaksoo amikses mut silti lopetan lukion ihan normaalisti ja lukion jälkeen mul on viel vuos amikses :D eli suoritan lukion ja amiksen samaa aikaa :)

   Delete
  2. Okeei, mä suoritan kolmoistutkintoo, eli lukios neljä vuotta ja amikses kolme (:

   Delete
 12. Mikä sun unelma-ammattis on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on ollu pienestä asti hammaslääkäri, mutta nyt ku toi lukio ei mee ihan niin ku aattelin niin mun on pitäny vähän luopuu siitä unelmasta :D mut toinen mikä kiinnostaa on kans silmä optikko :D en tiiä kui ? :D tai oikeastaan mua kiinnostaa kaikki ammatit mis ollaan ihmisten kans tekemisissä ja se liittyy jotenki liikuntaan tai terveyteen esim joku liikunnanopettajaki ois ihan kiva ammatti :)

   Delete
 13. mun unelma-ammatti on ehdottomasti lentoemäntä!:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. sit pääset matkustelee ympäri maailmaa ;)

   Delete
 14. mulla menee lukio kans vähä miten sattuu, aika varmasti menee tää neljään vuoteen, ku ykkösjaksostakaa ei tullu yhtään suorituksia koulun vaihdon takia, mutta ei mulla kyllä mitään kiirettä onneks oo:) tulevaisuudessa oon joko poliisi, palomies tai ensihoitaja tai jotain joka tapauksessa turvallisuusalaan jollain tapaa liittyvää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. eli pelastat ihmisiä sitten tulevaisuudessa ;)

   Delete
 15. liikunnanopettajan ois tosi jees!" :)

  ReplyDelete
 16. mä haluisin näyttelijäks (: kui siistii olis jos mä saisin oscarin ja sit ne luuserit jotka kuisas mua joskus o sillee oho et tuli tost jotai (; mut ehkä mä kuiteski pysyn ihan suomessa, haha :D

  ReplyDelete
 17. Kun kaksoistutkinnon saan pois alta, niin suuntana yliopisto ja haaveammattina olis lastentarhanopettaja :)

  ReplyDelete
 18. Eka ajatus mikä täst postauksest tuli mielee oli ''Ei saatana miten hieno letti!'' :Dddd

  ReplyDelete
 19. liikunnanohjaajaks aijon ens vuonna lähtee opiskelee! :)

  ReplyDelete
 20. Eikös tuo ammattipaketti ole siis sama asia kuin kaksoistutkinto? Tai oikeastaan kolmoistutkinto, jos meinaa lakinkin päähän saada. Kai. En oo ihan varma, mut sen voin lukion toisen vuoden opiskelijana sanoa että kyllä se eka vuosi oli raskasta, mutta niin on toinenkin vuos :) mutta samalla todella easy. Kun oot tottunu opiskelumenetelmiin ekan vuoden aikana niin toinen vuos ei tunnu niiiiiin raskaalta, vaikka oppiaineissa siirrytään vaikeampiinkin asioihin. Itsekin olen kielellisesti lahjakkaana ihmisenä siltikin sinnitelly heikommalla osa-alueellani; pitkällä matikalla. Ja tokaviimestä pakollista viiään! :) ja sun täytyy kyllä oikeasti olla todella paska, että et pääsis ylioppilaaks, haha. Mut eniten opiskelus kannalta etenki motivoivaks tekijäks kannattaa kiinnittää huomiota jatko-opiskeluun, jos sinne siis lähdet. Et mitä vaatimuksia oppilaitoksissa on, niin tiedät asettaa tietyt oppiaineet tärkeysjärjestykseen. Et jos joku sote-ala kiinnostaa ni ei siellä vittu mitään matikkaa katota merkittävämpänä tekijänä :D Ja vielä ykkösvuonnakaan ei tarvii stressata mikskä haluaa. Aikaa on loputtomiin :) nimim. en tiedä vieläkään mihin hakisin seuraavaks ja vuoden päästä olisi yhteishaut taas eessä, iiiiik

  ReplyDelete
 21. POLIISI, armeijaankin meinaan mennä vaikka monet kummastelee minkä takia haluaa mennä sinne kun ei oo pakko :D musta armeija ei kuulosta yhtää tyhmältä, ja sieltä saa hyvän osan koulutusta just jos haluu poliisiks. Ihmisten ilmeet on niin rahan arvosia kun kerron haluavani siihen ammattiin :D

  ReplyDelete
 22. En tajuu kui kaikki sanoo, että lukio on muka tosi rankkaa! Ei todellakaan oo, se on vaa kiinni siitä, miten siihen asennoituu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihmisiä on erilaisia ja jollekin ihmiselle jokin asia voi tuntua rankemmalta kuin toiselle. Ei välttämättä kyllä ole mistään asennoitumisesta kiinni.

   Delete
  2. Kaikki ihmiset ei vaan oo samanlaisia..:-) Kyllä multa ainakin tahdonvoimaa ja halua löytyy opiskeluun ja silti lukio tuntuu välillä liianki rankalta ja arvosanatki on huonontunut huomattavasti siihen nähden, mitä ne yläasteella oli!

   Delete
  3. Se onko lukio rankkaa vai ei riippuu aikalailla myös siitä millainen jakso on. Myös kurssivalinnat vaikuttavat paljon, sillä toisen valinnat voivat olla paljon vaativammat ja enemmän työtä vaativia kuin toisten. Itselläni ainakin lukio on tuntunut rankalta tässä jaksossa, kun samalla pitäisi kirjoituksiin lukea, milloin aika ei meinaa riittää millään. Asennetta löytyy, mutta työmäärän ollessa liian suuri tuntuu lukiokin rankalta.

   Delete
 23. kosmetologi ois nii ihana!:-)

  ReplyDelete
 24. HEI TEHKÄÄ POSTAUS JA SELITTÄKÄÄ TOST TEOJÄN YHTEISTYÖSTÄNNE SHEINSIDEN KANSSA !(:

  ReplyDelete
 25. onks sul jotain hyvii kuvanmuokkaus ohjelmii sun puhelimes? :)

  ReplyDelete
 26. Haluaisin ite tosi paljon lukea lakia tulevaisuudessa ja muuttaa ulkomaille isona! Harrastatteko muuten luistelua ite? :)

  ReplyDelete
 27. Itse oon jo pitkän aikaa ollut kiinnostunut toimittajan ammatista. Eli siis lukion jälkeen johonkin journalismia opiskelemaan! Ja siitä sitten olisi mukava edetä vaikkapa uutistenlukijaksi taikka johonkin mukavaan lehteen töihin :) Toisaalta oon kyllä myös aivan hirvittävän kiinnostunut kosmetologin ja kosmetiikkamyyjän ammatista, joten oon myös lähtenyt miettimään sellaista vaihtoehtoa että jos yhdistäisin jotenkin sen journalismin opiskelun ja kosmetologi opinnot ja musta tulis vaikka kauneustoimittaja. Saa nyt nähdä miten käy, itsellä kun tosiaan on vasta ensimmäinen vuosi lukiossa loppumaisillaan, eli miettimisaikaa on vielä jonkin verran jäljellä! Mutta kyllä tuo kirjoittaminen ja omien mielipiteiden esille saaminen sen verran vetää puoleensa, että luultavasti jotain sen tapaista tulen tulevaisuudessa tekemään.

  Ja niin, et muuten ole ainoa jolla on vähän vaikeuksia sen lukion kanssa. Nimittäin itselläni luultavasti venyy tuo lukion suorittaminen vuodella eteenpäin sairausloman takia. Mutta oikein paljon tsemppiä sun opintoihin! :)

  -Sara

  ReplyDelete
 28. Joo, ois tosi kiva tietää tosta tein yhteistyöstä Sheinsiden kanssa (--: Teillä on muuten ihan mahtava blogi ja on iha supermahtavaa et kirjotatte tänne näin usein. Melkein joka kerta ku avaa koneen ni on jotain uutta kivaa luettavaa ! (:

  ReplyDelete
 29. mulla on asianajaja!

  ReplyDelete
 30. harmi ettei salos taida olla sitä suun ja hampaiden hoidon koulutusohjelmaa tuol sosiaali- ja terveysalan puolel :( ei se nyt iha hammaslääkäri ole, mut kuitenki :D

  ReplyDelete
 31. Onks Noralla vielä se JC:n beige pohjanen neule, jossa on eri värisiä raitoja? Haluisitko myydä sen?

  ReplyDelete
 32. Baarimestari! Pieni suunnitelman tynkä olis lähteä lukion jälkeen Helsinkiin tai jos rohkeus riittää niin ihan Lontooseen asti lyhyelle baarimestarikoulutus -kurssille ja sen jälkeen pyrkiä johonkin ammattikorkeeseen jossa voisin tätä alaa paremmin opiskella :)
  Määkin oon nyt lukion ekalla ja vaikeuksia on :/ Oon just siinä rajalla, että pärjäänkö vai en.

  ReplyDelete
 33. mulla ei sillai viel sitä unelma-ammattia oo, kunhan vaan saan olla ihmisten kanssa tekemisissä :) opiskelen tällä hetkellä amiksen tokalla merkonomiks ja oon viel erikoistunu neuvottelevaks myyjäks elikkä siis pankki, vakuutusala ja kiinteistönvälittäjä olis ne mun ammatit :) tai no kaikki paikat mis on neuvottelevaa myyntii. mut mä oon täs nyt pari vuotta miettiny sellasta et kouluttautuisin viel tradenomiksi, eli sit kutsuis ammattikorkee.. se on viel vähä hämärän peitos et mitä teen :D no onneks on viel joku vuos päättää et mitä teen :)

  ReplyDelete
 34. En ymmärrä ku jotku valittaa kuinka on ranqqaa ja liikkaa projekteja ja en jaksanu lukea sain nelosen vittu oon paska lukio on paskaa en jaksa en osaa en edes viitsi. En tarkota sua, mutta ihan yleisesti ottaen lukioon täytyy panostaa ja uhrata vapaa aikaa. Hyvä keino on lukea aina koulun jälkeen kappaleet ja tehä läksyt. Meneehän siinä joskus koko ilta, mutta voi voi. Mieluummin otan hyvän ammatin kuin laiskottelen koko elämäni läpi kun en sillon lukiossa jaksanut ponnistella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amiksessa opiskelemallakin voi saada erittäin hyvän ammatin. Ei siihen välttämättä lukiota tarvita.

   Delete
 35. It's awesome to visit this web site and reading the views of all colleagues about this post, while I am also eager of getting know-how.

  Also visit my web site :: commercial property

  ReplyDelete
 36. You have very amazing blog, dear! Love it! :)
  I hope you wanna follow each other on GFC. Please let me know? ;)

  Join my GIVEAWAY for winning $30 Chicnova voucher!
  HERE : sausanhanifah.blogspot.com/search/label/Giveaway

  ReplyDelete
 37. Mun unelma ammatti ois poliisi, mut se jää luultavasti kuitenkin unelmaksi! Toteutettava ammatti olisi asianajaja/lakinainen tai joku tämän tyyppinen. Lukion kolmas lähestyy ja kohta pitäis tehdä valintoja...

  ReplyDelete
 38. Näytät ihan venäläiseltä, ootko?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa oho osupas sitte nappiin mun arvaus! Jos siis oikeesti oot :D

   Delete