BLOGLOVIN BLOGGER VIMEO FACEBOOK

Thursday, January 10, 2013

finlandssvensk

1
N: Oon ihastunu tohon vaaleensiniseen äidin vaatekaapista varastettuun Sandin kauluspaitaan! pitää siis hankkia itellekkin tuollainen. Ja oon kanssa tosi kiintynyt tohon karva kaulukseen/huiviin, se on vaan niin ihana asuste, mutta Daniel Wellingtonin kello vie kyllä voiton kaikista asusteista yms. se vaan on täydellinen piste. Tossa toisessa kuvassa näkyy mun lyhyt talvitakki, joka on zarasta. Ostin sen turusta jokunen aika sitten, mutta en oo vaan saanu aikaiseksi kuvata sitä.

Ollaan saatu nyt pari kommenttia siitä, että tää meijän jatkuva postaustahti on ärsyttävää niin aattelin nyt kysyä, että onko se oikeasti sitä vai ärsyttääkö tää vaan paria ihmistä ?
3
Te olitte halunnu että teen postausta ruotsiksi ja oon saanu paljon kysymyksiä formiin mun suomenruotsalaisuudesta ja se myös kyseenalaistettu ja oon joutunu väittelemään siitä niin ihanien anojen kanssa :D Jotenka selvennän teille nyt pari asiaa.

Oon siis suomenruotsalainen ja se ei siis meinaa välttämättä sitä että mun jompikumpi vanhempi ois ruotsalainen ja toinen suomalainen vaan, koska suomi on kaksi kielinen maa niin täällä voi puhua jompaa kumpaa kieltä ja täällä on semmosia alueita missä puhutaan enemmän ruotsia kuin suomea esim. Karjaa ja Vaasa. Mun vanhemmat on siis ihan Suomalaisia, mutta puhun mun äidin ja koko äidin puolen suvun ja mun siskon kanssa ruotsia, sekä jennin kanssa joskus! Mun äidinkieli on siis ruotsi ja kaikki sairaalapaperit ja ajokortit on siis ruotsin kielellä. En voi kuitenkaan sanoa, että ruotsi on mun vahvempi kieli, sillä oon kuitenkin käynyt suomen kielellä päiväkotia ja koulua. Kävin kyllä pienempänä ruotsin kielisessä leikkikoulussa, mutta sitten se lopetettiin. Sanoisin et suomi ja ruotsi on aikalailla tasoissa. Nykysin harjotan ruotsin kieltä puhumisen ja koulun lisäksi lukemalla HBL:nia ja mommo tilaa mulle Frida lehteä, jotta lukisin myös ruotsiksi. Lisäksi käydään aina pari kertaa vuodessa serkkujen kanssa ruotsin kielisessä teatterissa. Oisko siis joskus kiva lukea myös ruotsiksi ? kirjotan meinaan ihan mielusti jos haluutte :)2

264 comments:

 1. Tällänen jatkuva postaustahti on mun mielestä kiva! :)

  ReplyDelete
 2. siis puhutko aina sun äitin kanssa ruotsia? :) ymmärtääks se sit iha yhtä hyvin suomeeki? :)

  ReplyDelete
 3. vihdoinkin löydän jonkun bloggaajan joka on suomenruotsalainen myös :) pistä vaan tulemaan :-)

  ReplyDelete
 4. Vautsi iha superkauniita kuvia susta :) ! Ja tää teiän nopeutunu postaustahti ei musta ainakaa oo todellakaa yhtään ärsyttävää, vaa päin vastoin just kiva ku jaksatte kirjotella näi usein :)

  ReplyDelete
 5. Mun mielestä tää postaillu tahti on ollu tosi kiva (:

  ReplyDelete
 6. hei joo kyllä ruotsiks !! :D ihana tuo kello

  ReplyDelete
 7. mun mielestä tää tiheämpi postaustahti on just hyvä. koska harva blogi on talvisin niin aktiivinen.. te vähä niiko teette niittenki puolesta postauksia ketkä ei kerkeä postaamaan :)
  ja joo ruotsiksi! saisi itsekin harjoitusta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha toivottavasti täämkestää tää postausinto :)

   Delete
 8. eiks sun iskä ollu joku kansanedustaja?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meijän isi oli ehdokkaana eduskuntavaaleissa, mutta ei päässyt ja nyt se on kaupungin valtuutettu :)

   Delete
 9. nää oli jotenkin erityisen kauniita kuvia susta:) ei sillä ettet muissa kuvissa olisi nätti!! ja mun mielestä voisitte postata vaikka vieläkin useammin:DD

  ReplyDelete
 10. Ei jatkakaa ihmeessä tuolla tahdilla, mukavaa vaan ku saa luettavaa! Ja olis tosi kiva jos tekisit joskus postauksia ruotsiksikin :)

  ReplyDelete
 11. postatkaa vaa kokoaja ja paljon/usein just huippu lukee ko tulee paljo postauksii!! älkää todellakaa vähentäkö, ja kirjota vaa välil ruotsiks jos tahot :))) ihana blogi oot tosi kaunis!!!!!!!! kateellinen täällä..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ää älä ole kateellinen ! Ja kitos todella paljon :)

   Delete
 12. tää postaustahti on just hyvä! Elkää missään nimessä hidastako. Ois kiva lukea joku ruotsin kielinen kooste/sama postaus mikä löytyy myös suomeksi niin ruotsiksi. Ei siis pelkästään ruotsin kielistä postausta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ei tä oo muuttumassa ruotsinkieliseks tää blogi ja hyvä:)

   Delete
 13. musta tuntuu et teilt tulee vähän ''laadukkaampia'' postauksia jos niitä tulee harvemmin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun on pakko olla sun kanssa eri mieltä, silä jos teen harvemmin niin asian paljous on niin suuri ja ylipuolet jää kertomatta :( ,utta viikonloppuna tulossa varmasti pitempiä postauksia :)

   Delete
 14. ensinnäkin pohstaustahti ei ärsytä yhtään, ihana vaan kun huomaa että on tullut uusia postauksia! :) ootte niin ihania tyttösiä molemmat! sit tosta kieli jutusta, omadta mielestäni on tosi ihanaa että suomi on kaksikielinen maa ja täällä on niin hyvät mahdollisuudet oppia eri kieliä. vaikka en itse suomenruotsalainen ole, on minulla sukulaisia ruotsista, jotka eivät suomea puhu ollenkaan! kuitenkin olisi kiva, jos tämä blogi ja tekstit pysyisivät suomen kielisinä, kun se on sellainen tähänkin mennessä ollut. tämä on tietysti oma näkemys ja teet aivan kuten itse haluat! oot kyllä mielettömän kaunis ja tää blogi on päässyt yheksi lemppariksi!! :-) hyvää talven jatkoa molemmille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ju ei ole muuttumassa kokonaan ruotsinkieliseksi :) ja kiitos samoin !

   Delete
 15. on just ihana ku postaatte näi usein!! :-)

  ReplyDelete
 16. mun mielestä on kivaa kun postaatte paljon, tosin hienoinen pettymys aina jos postaus sisältää vaan yhden päivän asu kuvan eikä ollenkaan tekstiä. Tykkään teijän blogista tosi paljon :)

  ReplyDelete
 17. etkö ollukkaa jotenki englantilainen ??

  ReplyDelete
  Replies
  1. !? En, mistäköhän oot saanut moisen kuvan

   Delete
 18. Kirjota suomeks ja sitte loppuun sellane lyhyt ruotsinkielinen?:)
  Teil on kiva blogi, mut vähän kyllä ärsyttää noi sun yhdyssana virheet:D
  Ja ne ketkä ei tykkää tiheästä postausvälistä, niin ei tarvitse lukea kaikkia postauksia ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin kuvitella kuin ärsyttäviä mun kirjoitusvirheet on :d mutta yritän parhaani :D kaikilla meillä on heikkoutemme :D ja hyvä :)

   Delete
 19. Must on tosi kiva ku ootte postaillu nyt useemmin! Ja jooo ruotsiks ois joskus kiva lukee :) oot niin superkaunis ja ihania kuvia <3

  ReplyDelete
 20. Ei todellakaan häiritse toi teijän postaus tahti, päin vastoin! Mun mielest on ainaki tosi kiva ku postattee nii usein jne:) ps. Oot tosi kaunis!

  ReplyDelete
 21. oi toi kauluspaita on tosi kiva! :-)

  ReplyDelete
 22. Joo olis kiva ku joskus ees olis ruotsin kielisii tai osaks ruotsii nää postaukset!

  ReplyDelete
 23. ei mua ainakaan haittaa tää useemmin postailu yhtään :-)

  ReplyDelete
 24. Replies
  1. kiitos ! itsekin tykkään siitä tosi paljon !:)

   Delete
 25. Juuu kirjota ihmeessä ruotsiks:) Ite ollu 11 vuotta ruotsinkielisellä kielikylpyluokalla ja nyt lukiossa se loppu, nii ois kivaa lukee normi elämää ruotsiks sen lisäks et käy ruotsin kurseilla, jotka on iha tappotylsiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. aijjaa (: no hyvä ! yritetäään

   Delete
 26. kiva toi karva juttu:)

  ReplyDelete
 27. ruotsii ois kiva lukee ! (::

  ReplyDelete
 28. ei tää jatkuva postaustahti mua ainakaa ärsytä, päivastoi kivempi ku postaatte useemmin! :) Ja kirjottele vaa ruotsiks, olis kiva lukee, vaik en siit paljo mitää ymmärtäis :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo kitjoittelen joskus! ja voin sanoo että tuut varmaankin yllättymään kuinka paljon loppujen lopuks ymmärrät ! (:

   Delete
 29. eks frida ookkaa ruotsin kielinen lehti kokonaan? Tai siis kuy sanoit et lukisit frida myös ruotsiks, ni ainoot fridat mitä mä oon nähny on ruotsiks :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu on ! tarkotin sillä lähinnä sitä et lukisin yleisesti myös ruotsiksi lehtiä! :)

   Delete
 30. en tajua miks jotakuta häiritsis toi postaustahti :O No, anyway ruotsiks kirjotelkaa, sais opeteltua itekki niin että lukis eka ruotsiks ja yrittäis suomentaa ja sitten vielä tarkistais ruotsiks miten hyvin on ymmärtäny :)

  ReplyDelete
 31. Se että postaatte useemmin on ihan loistava juttu! toivon et jatkatte samaan tahtiin.. ja joku lyhkäne ruotsinkielinen postaus ois aika jees:)!

  ReplyDelete
 32. Ihanaa kun ootte postaillu nyt useammin. Ja ruotsille näytetään täällä peukkua! :)

  ReplyDelete
 33. Haha du ser int alls finlandssvensk ut, ja sku aldri ha trott att du talar svenska:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hur kan man ser ut som en finlanssvensk!? :D ja menar att hurdana e dom då ? :D jaa, men ja talar någ svenska :)

   Delete
 34. on kiva kyl tää postaus tahti! ei valittamista, unohda tyhmät anot sanoo ano hahah. mutta joo oon itsekkin suomenruotsalaine ja se on vituttavaa ku tyypit on sillai "etsä oikeesti oo ku käyt suomenkielist kouluu", se ei vaikuta siihen mitenkään:D lol

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha :D okei hyvä! ja se on niin ärsyttävääää aRG

   Delete
 35. kirjoita ihmeessä joku postaus ruotsiksi?:) tosin käännös suomeksi vois olla kans ihan jees, mut ei pakko! ja tää teidän postaustahti ei ärsytä tippaakaan, pikemminkin tällein on parempi:)

  ReplyDelete
 36. Tää postaustahti on just hyvä! Ja joo postaus ruotsiksi! ja oot kaunis :) ♥

  ReplyDelete
 37. sun tyyli on muuttunu nii paljo jos kattoo paljo vanhempii kuvii, silloin ku ei ollu pidennyksiä! näytät upeelta! muistatkos paljon tuo takki zarasta maksoi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. juuu oon huomannu itekki :D oon alkanu pukeutuu jotenki siistimmin tai sillee naisellisemmin enemmän :D on mulla kyllä vielä niitäkin päiviä kun heitän enemmän sen tyylisiä vaatteita kun käytin silloin ! (: kiitos pljon ja takki maksoi 99 euoroa muistaakseni (:

   Delete
 38. XXDDDDDD vähä nauroin tol anol joka valitti yhdyssanavirheist ja teki heti ite yhdyssanavirheen XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

  ReplyDelete
 39. mun mielestä se on iha sairaa kivaa ku vastaatte nykyää kommentteihi, ja ku vastaatte nii ette ees sellai kauheen ilkeen kuulosesti. propsit siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti :) yritetään parhaamme ! (:

   Delete
 40. Mua ei ainakaan ärsytä teidän postaustahti:) Ja yhdelle Vaasalaiselle sais ainakin kirjotella myös ruotsiks niin saan vähän harjotusta lisää:)

  ReplyDelete
 41. heei tehkääpä joku postaus joskus, jossa ootte ihan ilman meikkiä ! vois olla kiva ja ootte niiin nättejä ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo voin pistää mietintämyssyyn (:

   Delete
 42. en tiennykkään et säki oot suomenruotsalainen, ja jag tycker de låter bra att du sku skriva på svenska något också ;)

  ReplyDelete
 43. Hyvä että tulee usein postauksia :) Miksi puhutte äitis kanssa ruotsia, jos molemmat puhuu myös suomea ja on suomalaisia? En tarkota pahalla, mutta mua kiinnostaa iha oikeesti :) Koska kyllähän monessa perheessä vanhemmat osaa englantia ja lapset myös (kun koulussa oppii), mutta meillä ainakin on itsestäänselvyys että puhutaan suomea..

  ReplyDelete
  Replies
  1. mm koska äitin äitikin on puhunu sille ruotsia ja kaksikielisyys on suuri rikkaus (: ja onneks meidän äiti on puhunu myös mulle ruotsia kun olin pieni ja jaksanu nähä vaivaaa! mun on meinaa niin paljon helpompi opiskella esim englantia ja ymmärrän jonkun verran norjaa ja tanskaa kun ne on niin samantyylisiä kieliä :)

   Delete
 44. just kiva tää postaustahti! ja ruotsiks ois kiva lukee jotain vaikken mitään varmaan ymmärtäis :)

  ReplyDelete
 45. oot superkaunis ja musta ainakin on ihanaa että postaatte näin usein nykyään :) jos joku ei halua lukea niin mentkööt pois!

  kirjota joskus ruotsiks niin voisi itsekin verestää omia ruotsin taitojaan :')

  http://laurabelieves.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos paljon (: haha juu kirjoittelen ! (:

   Delete
 46. Postaustahti on just mahti ja toi paita on tosi kiva:-)

  ReplyDelete
 47. Ihania kuvia! Ja ehottomasti ruotsin kielistä postausta! :)

  ReplyDelete
 48. tykkään tästä postaustahdista, ja kirjota toki välillä ruotsiks kans jos siitä tykkäät ! :) vaikken varmaa mitää tajuaiskaa :DDD

  ReplyDelete
 49. mun mielestä vaan kiva että näitä postauksia tulee usein! ja kiva kun selvensit et miks jotkut puhuu ruotsia, ärsyttää aina kun täytyy selittää jollekkin että ei, en oo ruotsista! :) mut olis ehkä vähän outoa jos yhtäkkiä tulis ruotsinkielinen postaus eli ihan hyvä mun mielestä jos tää blogi pysyy suomenkielisenä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu kyllä tää pysyy suomenkielisenä :) ! ja hyvä

   Delete
 50. ooij oot suomenruotsalaine!! ite oon vaasasta ja tääl on kyl just tosi paljo ruotsinkielisii ja suomenruotsalaisii :)hihi!

  Oleet kaunis! ja ihanat noi sun hiukset:P

  ReplyDelete
  Replies
  1. jep nii on ! oon käyny vaasassa pariinki otteeseen kilpailemassa ja siellä puhutaan kyllä aika paljon ruotsia (:

   Delete
 51. jos alat kirjottaan ruotsiks nii mielellään sit suomeks kans, koska mun ruotsi ei oo kovin hyvä :-D ja tuli mieleen että mistä toi sun kaukolaukaisin on? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu (: ja se on kuvajärvisiltä!

   Delete
 52. just kiva kun näitä postauksia tulee enempi ! :) ei siis millää pahal mut sul on oikeest aika keltasen väriset hampaat :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. noo joo muokkauskin vähä muuttaa :D ei ne noi keltaset oikeest oo :D mut ei ne kyllä ihan valkosetkaan....

   Delete
 53. joo ei todellakaan oo ärsyttävää tää postaustahti! just kivaa :) ja ois kiva jos kirjottaisit ruotsiks, mut sit mieluusti sama teksti suomeks, koska en oikee oo vavoil ton ruotsin kans.. :D ja teil on ihana blogi ja ootte molemmat niin järjettömän kauniita!<3

  ReplyDelete
 54. Mä ainaski oon tykänny ku kirjottelette usein! jatkakaa tätä samaa linjaa :)))

  ReplyDelete
 55. ihanaa ku postaatte usein!!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. hyvä ! meki ollaan alettu tykkääämään tästä bloggaamisesta enemmän!

   Delete
 56. postaustahti on just hyvä!!!!!!!!!!! kivempaa ku niit tulee usei :)

  ReplyDelete
 57. Postaustahti on kiva ja tee joskus joku erikoispostaus et kirjotat ruotsiks :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo semmosen voisin kirjotellakin (:

   Delete
 58. just kiva ku tulee useesti postauksia!!! :-)

  ReplyDelete
 59. Tee sillee et ruotsiks ja sit suomennos :) et ois molempii kielii jos vaikka ei ymmärräXD haah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. jeminaa.... kyl sä ymmärrät ... ihanku et ymmärtäis :D mutta voin kyllä pistääää :D

   Delete
 60. Whaat en tienny yhtää että oot suomenruotsalainen, vaikka jonku aikaa jo lukenu teijän blogia. Cool :) ruotsinkieliset postaukset vois olla ihan kivoja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo no en oo sitä maininnu oikeen täällä :D

   Delete
 61. postaustahti on nyt just hyvä,teidän juttuja on mukava lukea!:)

  ReplyDelete
 62. oon samaa mieltä, tosi kiva ku postaatte useesti! mietin että mitäs teiän isi sitten jos puhut teiän äitin kaa ruotsia niin puhutko sen sun isin kaa suomea? mitä sun isi ja äiti puhuu keskenään? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mmm joo isin kanssa suomea ja äiti ja isi puhuu suomea keskenään :)

   Delete
 63. postaustahti on just tosi hyvä !! ja kirjota ihmeeks ruotsiks tulis vaihtelua :)

  ReplyDelete
 64. hei nora mikä toi juttu on mitä pidät ekas kuvas kädes? XD onks se semmone itselaukasin ? voisiks pliis kertoo mite se toimii ja ku paljo maksaa ja mist ostit jne? :) muuten sul sopii tosi hyvin toi huulipunan väri! <3(:

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on kaukolaukaisin :) ja sitä painetaan ni se ottaa kuvan :D ? ja maksaa joku 20-30 e ja toi on kuvajrävisiltä ! ja kiitos (:

   Delete
 65. mun mielest tosi kiva ku postaa useesti jatkakaa samal taval!! :):):)

  ReplyDelete
 66. Mistä sun pidennykset?!:) nättti olet!

  ReplyDelete
 67. just tosi ihana ku tulee näi usein postauksii :)

  ReplyDelete
 68. teiän postaus tahti on hyvä! :) ja tietty voisit kirjottaa ruotsii!! :D ruotsista olis mulle myös hyötyä (yo-kirjotukset keväällä) niin kiva olis koittaa ymmärtää ja oppii tietty sitä lisää :D

  ReplyDelete
 69. ei todellakaan oo ärsyttävää et postaatte useemmin ku ennen, mä tykkään ainaki tosi paljon ja ei haittaa vaikka useemminki postaisitte! :)

  ReplyDelete
 70. oot iha tosi nätti!! :) ja ei todellakaan ärsytä!

  ReplyDelete
 71. Ihanaa ku postaatte usei

  ReplyDelete
 72. mua tää ärsyttää.. jokane postaus samanlaine ja tylsä..

  ReplyDelete
  Replies
  1. sooorriii sun mielipide jäi muiden varjoon :) ei sun tarvii kaikkii postauksii lukee

   Delete
 73. Musta on just iha sairaan huipppuu et postaatte usein! Ja joo kirjottele vaaan myös ruotsiks jee:) ootte ihania<3

  ReplyDelete
 74. must on ainaki kiva et postaatte usein!:) ja jooo ruotsiks tekstii kans! nii sais vähä harjotusta:)

  ReplyDelete
 75. Jatkakaa samaan tyyliin vaan! :) en oo tiennytkään, että oot suomenruotsalainen :D mä kuitenkin luen suomen kielellä

  ReplyDelete
  Replies
  1. enpä oo sitä oikee mainostanu et oon :) joskus ehkä maininnu !

   Delete
 76. oot ihan sairaan nätti :-)! Ja ei ärsytä :)

  ReplyDelete
 77. ihanan tihee postaustahti! ♥ ja mäki oon suomenruotsalainen tai siis käyn ruotsinkielistä koulua ja sekotan mun puheeseen _aina_ ruotsia, vahingossaki xd oon ylpee siitä! ♥


  ps. annnaaw.blogspot.fi < ootte mun lemppariblogi-listalla x

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha mä puhun aina suome ja ruotsii joskus sekasin D:D::D:DDD kaikki sanoo et se kuullostaa vammaselt :D mut joskus en vaa löydä oikeet sanaa suomeks tai ruotsiks :D ja kiitos!

   Delete
 78. hahaha hauskaa ku ihmiset pitää suomenruotsalaisuutta jotenkin myyttinä :D ja sit jotku kans on sitä mieltä että me kannustetaan ruotsia kaikissa kisoissa? siis what :D ruotsalainen on eri asia ku suomenruotsalainen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. jeep...... :D tästä asiasta oon tapellu anojen kanssa jotka väitti et en oo suomenruotsalainen jos mun äiti tai sii ei oo ruosalainen :D -.- niin fiksuja

   Delete
 79. oon lukenu teijä blogia tässä jonki aikaa ja nyt sain tietää et oot suomenruotsalainen, khuul! kirjota todellaki ruotsiks jotaki:-D

  ReplyDelete
 80. ei ku just hyvä tahti! :D och svenska inlägg ibland! ;)

  ReplyDelete
 81. Ei ärsytä, kiva vaan ku postaatte usein! Tää on mun lempiblogi, ja luen satoja... :D Ja älä pliis kirjota ainakaa pelkästää ruotsiks koska tääl on yks joka ei sit tajuu mitää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu en mä teitä aio kiduttaa pelkällä ruotsilla :D ja hyvä että tykkäät lukea!

   Delete
 82. jatkakaa samalla omalla tyylillänne vaan :)

  ReplyDelete
 83. pakko tehä pikkutuhmaa ja ottaa kuvii ilma pöksyi et näkyy paljastXD et sä tollee mee koulussakaaa:DDD

  ReplyDelete
  Replies
  1. no meenpäs kouluun ilman housuja........ XDDDDDDDD ja mulla on kyllä shortsit ! en tykkää pitää pitkii housui kotona kun täällä on niin kuuma! haittaaX? (;

   Delete
 84. miksei sul oo housui xd

  ReplyDelete
  Replies
  1. on mul shortsit muttet nää niitä :O OMGG!!!!

   Delete
  2. hhaa naurattaa nää anot joitten on pakko tulla heti inisee ja ettii ''vikoja'' :-DD mut ihan super kiva postaus ja en eka tajunnu et sul on pidennykset ennen ku näin kommenteista, ku näyttää niin aidoilta!

   Delete
 85. Miten jatkuvaa postaustahtia edes voi sanoo ärsyttäväks :-D Just hyvä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. jaaa aaaa kuule :D ite tykkään ainaki lukee just blogeja jotka postaa useesti ! (:

   Delete
 86. Blogga gärna på svenska! Vad roligt att en av mina favoritbloggare är en finlandssvensk :-) Bra att du tog opp det här med finlandssvenskar, det finns tydligen människor som fortfarande inte förstår att Finland är ett tvåspråkigt land.. inget illa menat alltså :)

  hälsningar från en annan finlandssvensk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. oj! så roligt och kanske lite konstigt att få kommentarer på skvenska :D

   Delete
 87. musta on just ihanaa ku postaatte usein:)

  ja voit sää kirjottaa ruotsiks jos tahot, eri asia vaan ymmärränkö, mut ei se mitää:)

  ReplyDelete
 88. mun mielestä on typerää kun eka valitetaan että postaatte liian harvoin ja sitten valitetaan että postaatte liian usein.. mä tykkään tästä et postaatte usein :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jepjep :D mikään ei koskaa oon hyvi :D

   Delete
 89. mitä, en ees tiennyt että oot suomenruotsalainen ! niinku tos joku sanoki ruottiks et et näytä yhtään suomenruottalaiselta, vaikka en itekään tiiä miten siltä voi näyttää, mutta jotenkin joistain ihmisistä tulee sellane viba, et ne on finlandssvenskoja :D ruotsinkielinen postaus ois ihan super jees! :) ja pakko sanoo, että vaasassa ei mun mielestä puhuta enemmän ruotsia kun suomea, kun asun siel ite. paitsi kun noita lähikuntia on liitetty vaasaan niin en tiiä lukuja enään. mut kyl lähes tasoissa suomi ja ruotsi täällä menee. :)
  ihana asu, erityisesti noi sortsit ! vai onks toi hame? ja tää uus postaustahti on just mahtava, en tajua anojen ajatustenkulkua. :D
  kylläpäs tuli pitkä viesti, mut teijän blogi on kyl ihan ykkönen, et jos vaan pystytte, niin postatkaa näin useesti, niinkun ootte lähiaikoina tehny ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D kiitos paljon ja ne on shortsit mut ne kyllä näyttää ihan hameelta päällä !

   Delete
 90. miun mielestä on kiva ku postaatte usein, teitä on ihana lukea :) <3http://purposeofmylife-sara.blogspot.fi/?m=1

  ReplyDelete
 91. Ihana et oot suomiruotsalainen vaikka vanhempas ei oo! Mulla taas isän vanhasta avioliitosta on koko suku suomenruotsalaisia, siskopuolet myös ja oon niin kateellinen :D Kirjota ruotsiks!! Ois ihan super jees ku teillä on näin kiva blogiki :-) ja hyvä vaan et jotkut panostaa näin kovasti blogiinsa!

  ReplyDelete
 92. joo postatkaa samaan tahtiin vaaa!se on just sikajees! ps. oot kaunis

  ReplyDelete
 93. Tää nykynen postaustahti on tosi hyvä! Ja asukuvat on kivoja, saan teiltä tosi paljon inspiraatiota:) ja what, en ees tienny et oot suomenruotsalainen! Mut ois kyl kiva lukee sulta postaus ruotsikskin, preppais vähän samal tota omaa ruotsin taitoa :D Luetko muuten paljon ruotsinkielisiä blogeja? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hyvä että meistäkin saa inspiraatiota :D se tuntuu jotenkin oudolta kyllä ! ja jep oon :) ja luen muutamia !

   Delete
 94. Lisää postausta vaan!! Ei todellakaan ärsytä, teiän blogi on noussu ihan uudelle aikakaudelle, ootte huippuja :-)

  ReplyDelete
 95. sä olet täydelline!! (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. kukaan ei oo täydellinen :) mutta kiitos!

   Delete
 96. pitää selventää että.. Vaasassa puhutaan n. 50/50 ruotsia ja suomea. vieressä on pieni paikkakunta Mustasaari joka lähestulkoon kuuluu vaasaan, se on ruotsinkielisten asuttama pääosittain, jonka takia vaasaa pidetään vielä enemmän ruostinkielisenä paikkana kui mitä se loppujenlopuksi onkaan..
  Mielestäni vaasassa silti puhutaan enemmän suomea. Täällä vain tarvii osata molempia jotta pääsee edes johonkin töihin. tullut sen verran todettua että jos täällä hakee töihin johonkin, on paljon parempi osata ruotsia kuin suomea. toisin sanoen ruotsinkieliset nuoret saavat paremmin töitä koska osaavat hyvin ruotsia, vähän suomea. jos taas olet suomalainen ja osaat suht hyvin ruotsia, turha toivo että saisin sen työpaikan, se menee joka tapauksessa sille ruotsinkieliselle, joka EI osaa palvella asiakkaita suomeksi vaikka suomessa ollaan. t. aivan syntymästään asti Vaasalainen

  ReplyDelete
  Replies
  1. anteeksi anteeksi, en ole ottanut selkoa vaasan asukasluvuista yms oon käyny keskustassa ja myyjät puhu mulle ruotsia ennenku ees avasin suuni! kiva juttu

   Delete
 97. Mun mielestä ei oo välii, postaatteko liian usein tai liian harvoin, kunhan tää blogi ei kuole kokonaan :D ootte molemmat kauniita ja toi sun äidin paita on kiva!

  ReplyDelete
 98. laitan tähän postaukseen kun en ehtinyt kommentoida aikaisemmin. esittelit tossa yhessä postauksessa sun joululahjoja, ja sait noita niken urheiluvaatteita lahjaks. mun on pakko kysyä, käytkö salilla/urheilemassa muuten vaan esittelemässä ittees vai oikeesti että saisit jotain tuloksia? ei mitenkään loukkaavasti, mutta mulla on ainakin semmonen käsitys että teille urheilu tarkottaa sitä että mennään meikit naamassa salille ja tehään pari hassua liikettä jonka jälkeen otetaan itestä puhelimella kuvia jotka voi sitte liittää tänne blogiin ja sanoo että oli niin rankka salitreeni että oksat pois. sun kropassa ei ainakaan näy minkäänlaisia tuloksia siitä että kävisit tekemässä jonkun näkösiä urheilusuorituksia. sullahan on ympärillä vaan luuta ja nahkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. siis mun mielestä tämmöiset kommentit voisit jättää ihan kirjottamatta koska et tiiä meistä näköjään mitään! jos nyt haluut tietää niin ollaan käyty 13 vuotiast asti salilla ja harrasstettu noin 8 vuotta taitoluistelua eli meillä oli aika kova kunto eli urheilu on meille urheilua! ja nykyään käydään salilla ja ei ei mennä sinne meikit naamasaa paitsi jos suoraan koulusta ja tehdään siellä ihan kunnola ! sulla ei taida olla minkään näköstä käsitystä meistä, joten silloin en tulisin inisemään ja heittämään perättömiä asioita! ja en ota puhelinta ikinä salin puolelle, jätän sen aina pukukoppiin ihan sen takia että saan tehtyä treenin rauhassa ja jenni on tekemässä mulle parhaillaan saliohjelmaa ja sä et voi tietää oonko mä vaan luuta ja nahkaa tuuppa lähemmäs kattomaan, eikä tulokset aina tarvii olla niit näkyviä ! meille on esim. tosi vahvat jalat luistelun takia, josta sä et voi tietää yhtään mitään ja kestävyyskään ei näy näissä kuvissa? oon voittanu monet maastojuoksut yms. joten nyt tais mennä pilkka omaan nilkkaan ja kyllä otan tän loukkaavasti jos tuut sanomaan tollasta paskaa ihmisistä joista et näköjään tiedä mitään :D ei näytä olevan käytöstapoja :)

   Delete
 99. skriv gärna på svenska! :) finlandssvenska e ju bäst. och ja tycker själv att de e jätte bra att ni skriver fler inlägg!

  ReplyDelete